Harta e Yjeve

HARTA DITORE E YJEVE 

Kjo hartë aktualisojet në çdo orë. 
(nga www.Astronomie.de) 

Harta ditore e yjeve nga www.astronomie.de

Kjo harte tregon yjet me te ndritshem ne nje distance deri ne 2000 vjet drite larg. Cdo pike e kesaj harte eshte nje yll aktual i listuar ne katalogun Hipparcos sipas planit te galaktikes. Nje total prej 6481 yjesh jane vendosur ketu dhe sejcili prej tyre eshte nje qind here me i ndritshem se dielli yne. Kjo eshte nje harte deri diku e pranueshme pasi ndonese katalogu Hipparcos permban nje distance nga me te saktat te yjeve, gabimet behen me te medha kur distanca i kalon 800 vjet drite dhe disa prej ketyre yjeve mund te jene vendosur disa qindra vjet me te spostuar nga pozicioni i tyre aktual. Ketu duket qarte struktura e Krahut te Orionit.