Click image for larger version

Name:	recordco2.jpg
Views:	8
Size:	70.8 KB
ID:	312

Alarmi eshte serioz dhe e ka lancuar me ze te larte WWF qe, si shume te tjere te fushes, shpesh injorohen sikur jeta ne toke nuk ka rendesi te madhe.
Nga Hawaii, shkencetaret e Mauna Loa Observatory kane bere te ditur se nivelet e CO2 atmosferike tashme po arrijne nje perqendrim prej 400 ppm - pjese per milion -, nje pike kritike e ngrohjes globale ne nivele te rrezikshme dhe faji eshte natyrisht yni.
Mariagrzia Midulla, pergjegjese e Clima e Energia WWWF Italia, tha se :"Komuniteti Shkencor na tregon nje CO2 te tepert qe kemi ne atmosfere dhe do te sjelle nje bote me te nxehte. Hera e vetme ne toke qe ka pasur nivel kaq te larte CO2, bota ishte 3-4 grade celsius me e ngrohte dhe niveli i deteve me te nxehte ishte 5-40 metra me i larte se aktuali".
"Ne nivelin global, komunitetet dhe qeverite po luftojne per t'iu pergjigjur thatesires, te korrave te varfera dhe ngjarjeve meteorologjike ekstreme, edhe ne vendet e pasura si SHBA-te. Nese nivelet e CO2 do te vazhdojne te rriten do te jete gjithnje e me e veshtire te pershtatemi me ndryshimet klimaterike". "Qeveria e re duhet te degjoje shkencetaret dhe ekonomistet me te shquar, te cilet duhet te na drejtojne drejt se ardhmes me te mire".