Vullkan dhe Aurore

21/07/2013 20:38

Ndonjëherë të dyja,qielli dhe Toka mund te "shpërthejne". Në Islandë, në vitin 1991, Vullkani Hekla shpërtheu në të njëjtën kohë që aurora ishin të dukshme ne qiell. Hekla, një nga vullkanet më të famsehm në botë, ka shpërthyer të paktën 20 herë gjatë mijëvjeçarit të fundit, ndonjëherë duke shkaktuar shkatërrim të madh. Shpërthim i fundit 'ishte vetëm 12 vjet më parë, por shkaktoi vetëm dëme të vogla.Aurora shnderrti rreth 100 kilometra mbi llavën e sapo erutuar nga vullkani Hekla. Toka është i vetmi planet në sistemin diellor ku mund te shikohen te dyja bashke aurorat dhe vullkanet?

Foto: Vullkan dhe Aurore.


Ndonjëherë të dyja,qielli dhe Toka mund te "shpërthejne". Në Islandë, në vitin 1991, Vullkani Hekla shpërtheu në të njëjtën kohë që aurora ishin të dukshme ne qiell. Hekla, një nga vullkanet më të famsehm në botë, ka shpërthyer të paktën 20 herë gjatë mijëvjeçarit të fundit, ndonjëherë duke shkaktuar shkatërrim të madh. Shpërthim i fundit 'ishte vetëm 12 vjet më parë, por shkaktoi vetëm dëme të vogla.Aurora shnderrti rreth 100 kilometra mbi llavën e sapo erutuar nga vullkani Hekla. Toka është i vetmi planet në sistemin diellor ku mund te shikohen te dyja bashke aurorat dhe vullkanet?