Vrime ne Mars, NASA kap imazhin e vecante

27/06/2013 23:41

Sonda hapësinore MRO (Mars Reconnaissance Orbiter) ka zbuluar një vrimë të madhe prej disa metrash . 

Një grup, kërkuesish të NASA, që merret me zbulimet e kryera nga CTX (Context Camera), një nga fotokamerat e montuara mbi sondën hapësinore MRO (Mars Reconnaissance Orbiter) për vëzhgimet e Marsit, ka zbuluar një vrimë të madhe prej disa metrash: bëhet fjalë për një krater në të cilën vërehet një njollë shumë e errët. 

Vrima në Mars është zbuluar rastësisht nga imazhet e kapura në bordin e MRO, që gjendet aktualisht në Mars. Duket në fakt se është një hapje e një e një shpelle të nëndheshme, e ndriçuar pjesërisht në të djathtë të imazhit. Hyrja ka një diametër prej rreth 35 metrash dhe kompleksi duket se është formuar nga një seri llavash të vullkanit Pavonis Mons.
Click image for larger version

Name:	Images.jpg
Views:	199
Size:	9.2 KB
ID:	267