Kuriozitete Astronomike

17/07/2013 12:52

1Grimcat e hekurit te gjetura ne Hene dhe të sjella ne Toke kane nje veti te veçante, ato nuk ndryshken.
2Dielli mund te nxere brenda tij nje milion Toka.
3Sipas shkencetareve amerikane, Hena çdo nje mije vjet largohet nga Toka per 4 cm per shkak te dobesimit te fuqise terheqese të Tokes - gravitacionit.
4Drites i duhen 8min e 17 sec per te udhetuar nga dielli ne siperfaqen e Tokes.
5 Nqs Dielli do kishte madhesine e nje topi plazhi, atehere Jupiteri do kishte madhesine e nje topi golfi, ndersa toka do kishte madhesine e nje bizeleje.